Berita Ragam

5 Pidato Bahasa Sunda tentang Bersyukur Singkat, Penuh Makna dan Mudah Dihafal!

3 menit

Contoh pidato bahasa Sunda tentang bersyukur yang singkat dan penuh makna. Bisa jadi rujukan tugas sekolah maupun kegiatan lainnya.

Tema syukur menjadi salah satu topik yang sering diangkat dalam sebuah pidato di berbagai kegiatan.

Topik tersebut dianggap relevan dan dapat diaplikasikan dalam kehidupan sehari-hari seperti pidato bahasa Sunda tentang kebersihan.

Sama seperti pidato lainnya, untuk menyusun pidato singkat bahasa Sunda tentang bersyukur kamu perlu membuat mukadimah bahasa Sunda, isi, dan penutup.

Jika kamu masih merasa kesulitan, tak perlu khawatir. Pasalnya Berita 99.co Indonesia bakal sajikan beberapa contoh pidato bahasa Sunda singkat tentang bersyukur.

Contoh-contoh tersebut bisa dijadikan sebagai rujukan.

5 Pidato Bahasa Sunda tentang Bersyukur Singkat

1. Pidato Manfaat Bersyukur

Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, Alhamdulillahi wa Syukur, wala hauwala wa la quwwata illabillah.

Kasumpingan sim kuring di dieu hoyong biantara, anu tiasa janten bahan diskusi atanapi pangajian pikeun para tamu anu hadir.

Biantara anu ku simkuring didugikeun di handap ieu ngabahas mangpaatna sabar, ikhlas jeung syukur.

Tilu hal ieu teu bisa dipisahkeun tina kahirupan manusa.Dina hirup urang, urang pasti teu ngarasa bagja atawa bagja salamina.

Pasti aya hal-hal anu ngajantenkeun urang sedih atanapi kuciwa, tapi hal-hal anu bakal ngajantenkeun urang kedah bersyukur dina kaayaan naon waé.

Syukur sareng ikhlas mangrupikeun sikep anu kedah urang émut. Salami napas urang masih ngebul, rumaos sikep ieu penting pikeun diémutan.

Sanaos kadang hirup henteu jalan sakumaha anu dipikahoyong, éta tiasa janten takdir anu parantos didamel ku Gusti sateuacan urang hirup.

Aya seueur hal anu kedah disyukuri sareng tiasa ngajantenkeun urang langkung bagja sareng henteu teras-terasan dicabut.

Sabenerna, hal anu ngajadikeun urang ngarasa kurang nyaéta kusabab urang ngabandingkeun éta sareng kahirupan batur sareng ngarasa yén aranjeunna langkung bagja tibatan urang.

Saleresna urang henteu terang kumaha kasusah atanapi kasedih anu aranjeunna alami sareng urang henteu terang, khususna ku ayana média sosial dina waktos ayeuna.

Nyieun manusa mindeng ngarasa sirik ka jalma sejen, sarta bisa ngabalukarkeun sikep négatif dina diri urang.

Sakitu biantara anu ku simkuring didugikeun. Mudah-mudahan tiasa nyandak hikmah sareng diajar sareng ngajantenkeun hirup langkung mangpaat.

Mudah-mudahan urang tiasa ngumpul deui suatu saat. Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

**Sumber: mamikos.com

2. Pidato Ingkari Nikmat Allah

contoh pidato bahasa sunda tentang syukur

contoh pidato bahasa sunda tentang syukur nikmat

Sumber: manjakan.com

3. Pidato Nikmat Syukur

Assalamu’alaikum Warrahmatullahi Wabarakatuh.

Bapak-bapak, abdi hormat, pamuda masjid anu ku simkuring dipicinta.

Langkung tipayun hayu urang panjatkeun puji sinareng syukur ka hadirat Allah Subhanahu Wataala, anu parantos maparinan kaberkahan sareng karunia-Na urang masih dipasihan kasehatan sareng umur panjang, sahingga urang tiasa riung mungpulung dina ieu acara.

Sholawat sinareng salam hayu urang sanggakeun ka jungjunan urang Muhammad Solallahu Alaihi Wassalam, ka para sahabatna, ka istrina sareng ka urang salaku umatna dugi ka akhir zaman.




Ibu-ibu sareng bapa-bapa.

Masih dina kaayaan pandémik ayeuna, seueur baraya urang anu katarajang pandémik, anu kedah kaleungitan mata pencaharian. Salian ti éta, teu saeutik urang kenalan ampir unggal poé ngadéngé béja yén hiji-hiji kudu mudik heula ka Alloh Subhanahu Watala.

Kumargi kitu, dina kasempetan ieu, salami urang masih dina kaayaan sehat wal’afiat teu aya kakirangan naon-naon, sim kuring saleres-leresna ngajak ka diri sareng hadirin umumna sangkan salawasna muji sukur kana naon anu parantos dipaparinkeun ku Alloh Subhanhu wataala ka urang sadaya.

Ibu-ibu sareng bapa-bapa.

Allah Subhanahu wataala parantos ngawartosan yén upami urang bersyukur maka Allah bakal nambahan ni’mat urang, sareng upami urang henteu syukur maka siksa Allah bakal nyeri pisan. Sakumaha dina Al Qur’an Surat Ibrahmi ayat 7 kieu:

Bissmilahirahmanirrahim

وَاِذْ تَاَذَّنَ رَبُّكُمْ لَىِٕنْ شَكَرْتُمْ لَاَزِيْدَنَّكُم

Jeung (inget) nalika Pangéran maranéh ngadawuh: “Saéstuna upama aranjeun syukur, tangtu Kami bakal nambahan (ni’mat) ka aranjeun, tapi upama aranjeun mungkir (nikmat-Ku), tangtu siksa Kami kacida pedihna”.

Hatur nuhun, urang tiasa ngalakukeun ieu ku 3 cara, nyaéta:

Syukur kalayan ati mangrupikeun jalan pikeun ikhlas sareng ridho kana naon anu dipasihkeun ku Allah

Kadua, syukur ku lisan, nyaeta ku salawasna dzikir kana naon-naon anu dipaparinkeun ku Alloh Subhanahu Wataala, iraha wae eta kabiasaan sangkan sungut urang salawasna baseuh dina nginget-Na.

Terakhir, syukur ku anggota awak, nyaeta urang bener-bener ibadah jeung sabisa-bisa dijauhkeun tina maksiat.

Ibu-ibu sareng bapa-bapa.

Kacindekanana, hayu urang salawasna aya dina ta’at-Na, khususna ayeuna urang masih diuji ku Allah Subhanahu Wataala dina wujud pandémik ieu.

Wabiltaufik walhidayah Wassalamualaiku warrahmatullah wabbarakatuh.

**Sumber: brainly.co.id

4. Pidato Makna Bersyukur

contoh pidato singkat bahasa sunda tentang syukur

Sumber: mamikos.com

5. Biantara tentang Syukur

biantara tentang syukur

biantara syukur

Sumber: mantrasukabumi.pikiran-rakyat.com

***

Tidak hanya pidato bahasa Sunda tentang bersyukur, ada pidato lainnya yang bisa jadi rujukan.

Temukan lebih banyak lagi hanya di Google News Berita 99.co Indonesia.

Jika sedang mencari rumah terjangkau, segera kunjungi www.99.co/id dan Rumah123.com.

Salah satunya Perumahan Derwati Mas Estate di Bandung yang mulai dijual dari Rp500 jutaan.

Kini cari hunian terjangkau tak perlu repot karena kami #AdaBuatKamu.




Rulfhi Alimudin Pratama S

Penulis 99.co Indonesia. Mengulik dunia properti mulai dari desain, interior, eksterior hingga taste terkini di Indonesia. Sapa dan konsultasi tentang hunian di media sosial.
Follow Me:

Related Posts