Berita Ragam

4 Contoh Warta Sunda Terbaru dengan Berbagai Tema

2 menit

Temukan penjelasan mengenai warta Sunda disertai dengan contohnya di sini. Seperti berita pada umumnya, warta punya unsur 5W+1H.

Dalam Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) warta adalah berita atau kabar.

Sumber lain menyebut jika warta merupakan informasi ihwal kejadian yang benar-benar terjadi dan terdapat bukti yang bisa disaksikan.

Fungsinya sendiri yaitu untuk memberi tahu masyarakat mengenai kejadian yang terjadi, lengkap dengan bukti-bukti konkret dari kejadian tersebut.

Maka seperti penulisan berita pada umumnya, warta bisa kamu temukan di surat kabar, majalah, televisi, media online dan lain sebagainya, tetapi dalam versi bahasa Sunda.

Kemudian warta juga dibangun dari unsur-unsur 5W+1H.

Setelah mengetahui penjelasan singkat tentang warta bahasa Sunda, artikel ini akan menyuguhkan beberapa contohnya.

Contoh warta Sunda berikut mungkin dapat dijadikan sebagai referensi.

Diolah dari berbagai sumber, ini contoh warta Sunda pendek selengkapnya.

4 Contoh Warta Sunda

1. Warta Sunda Pendek tentang Banjir

Hujan Ngecrek, Tilu Ratus Héktar Sawah di Majalengka Kakeueum Caah

Saeutikna tilu ratus héktar sawah di opat désa di Kacamatan Jatitujuh, Kabupatén Majalengka kakeueum caah, Rebo (6/1/2021).

Hal éta akibat hujan anu tuluy-tuluyan salila sababaraha poé katukang.

Hujan anu tuluy-tuluyan oge nimbulkeun walungan Cibuaya anu ngaliwat ka opat désa di Jatitujuh teu bisa nampung cai.

Salah saurang warga nu sawahna kakeueum, Rosidin (35) nyaritakeun dirina geus tandur salila sabulan katukang.

Manéhna ayeuna teu bisa nanaon sanggeus aya musibah ka sawahna jeung warga nu lian.

“Kuring geus ngaluarkeun waragad kurang leuwih 2-3 juta rupiah keur meuli gemuk, komo deui ayeuna geus usum ngagemuk. Tapi kumaha deui, kaayaanana kawas kieu,” ceuk Rosidin basa ditepungan, Rebo (6/1/2021).

Manéhna ogé ngaku, balukar tina kaayaan siga kitu téh sawah manéhna nu 5 hektar teu bisa digarap.

Malah geus bisa ditangtukeun moal bisa panén dina usum ieu.

“Muga-muga gancang meunangkeun cara jeung bisa pepelakan deui,” pokna.

Pasawahan di opat désa di Kacamatan Jatitujuh téa jadi siga lautan cai. Luhurna cai nu ngeueum paré ditaksir nepi ka sameter.

Kuwu Sumber Wétan, Usi Sanusi negeskeun pihakna jeung warga lianna ngan ukur bisa ngupayakeun sangkan solokan teu kacocokan ku régang jeung runtah.

Ambéh cai bisa ngaliwat jeung teu ngeuyeumbeu dina waktu lila di pasawahan warga.

“Di désa Sumber Wétan aya 80 héktar sawah milik warga nu kakeueum. Lamun diitung-itung mah tina opat désa téh, kurang leuwih 20 persénna,” Usi ngajelaskeun.

Wanci soré ieu cuaca di Kabupatén Majalengka angkeub.

Lamun cur hujan, caah anu ngeueum ratusan hektar sawah téh bakal tuluy kajadian deui.

sumber: sundapedia.com

2. Warta Sunda 5w 1h tentang Olahraga

Presiden Jokowi Bangga Perjuangan Timnas Indonesia di Piala AFF




Presiden RI Joko Widodo nepikeun yén manéhna jeung rahayat Indonesia ngarasa reueus tina bajoangna Tim Nasional Sepakbola Indonesia di Piala  AFF 2020.

Presiden Jokowi neulis Timnas Indonesia geus bajoang kalayan bébéakan sarta sportif ogé dina turnamén éta.

Lian ti kitu, Presiden ogé nepikeun pangwilujeng ka Thailand nuo jadi pinunjul di Piala AFF 2020 ngaliwatan akun Instagram resmina @jokowi.

Kalayan hasil ieu, Indonesia jadi nagara nu panglobana nyangking pinunjul kadua di Piala AFF, nyaéta sakitar genep kai ti mimiti taun 2000, 2002, 2004, 2010, 2016 sarta di Piala AFF 2020.

Samentara Thailand jadi nagara pangsuksésna di Piala AFF kalayan geus nyangking genep kali gelar pinunjul.

sumber: wasunda.com

3. Contoh Warta Sunda Pendek

contoh warta sunda

sumber: koransunda.com

4. Contoh Warta Sunda tentang Covid-19

warta sunda pendek

sumber: koransunda.com

***

Itulah penjelasan mengenai warta Sunda pendek dengan beberapa contohnya.

Semoga bermanfaat, Property People.

Baca ulasan menarik lain di Berita.99.co.

Ikuti Google News dari Berita 99.co Indonesia agar mendapatkan informasi terbaru.

The Mansion Jasmine Boulevard dapat kamu pertimbangkan bila sedang mencari rumah di daerah Parung, Bogor.

Informasi lebih lengkap, kunjungi www.99.co/id dan Rumah123.com karena kami selalu #AdaBuatKamu.

Cek sekarang juga!




Insan Fazrul

Penulis 99.co Indonesia. Sejak kuliah sudah aktif menulis di Pers Kampus. Usai lulus, melanjutkan karier sebagai penulis lepas yang fokus dengan tema gaya hidup dan sepak bola. Kini, sepenuhnya menulis di Blog 99.co Indonesia dengan banyak membahas seputar properti, khususnya desain rumah.
Follow Me:

Related Posts